Indigo Vintage Jewelry

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 00:00


Indigo Vintage

Indigo Vintage is een vintage sieradenwinkel met eigen webshop en pop up store. Al hun sieraden zijn originele vintage items, dus ontworpen en gemaakt tussen de jaren ‘20 en ’90. De juwelen worden wereldwijd ingekocht. Vervolgens worden ze voor de verkoop zorgvuldig gereinigd en wanneer nodig gerestaureerd. 

 


Groot aanbod vintage sieraden

Hoewel de webshop nog maar sinds kort online staat, is haar aanbod al aardig omvangrijk; op dit moment staan er zo’n 450 vintage sieraden online, en elke week komen er nieuwe vintage items bij.

Daarnaast is haar collectie opvallend veelzijdig. Liselotte, oprichter van Indigo Vintage, vertelt hierover: ‘Ik heb een kunsthistorische achtergrond. Vanuit mijn liefde voor verhalen uit het verleden en interesse in de ontwikkeling van artistieke en ontwerpstijlen koop ik graag breed in over alle decennia heen. Daarnaast ben ik zelf een enorme verzamelaar en liefhebber van oude spullen vanwege hun geleefde uiterlijk. Dit natuurlijke voorkomen geeft mij altijd een knus en vrij gevoel: net als mensen hoeven spullen niet perfect te zijn en krijgen ze juist meer karakter als ze al geleefd en gekoesterd zijn door eigenaren voor mij. En hoewel het bij kleding steeds moeilijker is om aan bijvoorbeeld originele mid-century items te komen, zijn de sieraden uit deze periode veel beter bewaard gebleven en staan ze nog steeds supermooi op zowel vintage-geïnspireerde kleding als op een simpele zwarte blazer of spijkerjack’.


Mijn favorieten

De webshop van Indigo Vintage biedt inderdaad keuze genoeg: van elegante parel- en strassjuwelen uit de jaren ’20 en ’50 tot funky en soms tikkeltje foute sieraden uit de jaren ’80 en ’90, je vindt het er allemaal. Maar natuurlijk heb ikzelf een paar favorieten… 


Bij een zwarte jurk vind ik het supermooi om zilveren of gouden sieraden te dagen. Een zwarte jurk kun je omtoveren van een simpele day-dress tot een avondjurk met de juiste sieraden. Voor avond kleding draag ik altijd het liefst veel bling-bling!